Download Flash Player om deze afbeelding juist weer te geven.

Computer in het onderwijs

De jeugd brengt zowel thuis als op school de nodige uurtjes achter de computer door. Kinderen zoeken soms eindeloos naar de juiste letters op het toetsenbord. Dat is wat de praktijk ons laat zien. En lang zoeken kost tijd! Ook vermoeidheid speelt een rol. Het constant schakelen van de ogen tussen toetsenbord en scherm maakt dat kinderen eerder moe zijn en bovendien een verminderde concentratie hebben.

Beter presteren

Docenten binnen het primair en voortgezet onderwijs zien een duidelijk verschil tussen kinderen die een type- en computercursus hebben gevolgd. "Kinderen die met tien vingers kunnen typen, zijn beter in het beantwoorden van vragen op de computer", stelt Henny van der Meyden die een onderzoek heeft gedaan naar samenwerkend leren. Lees het artikel hier.

Meer uitleg aan elkaar

Het onderzoek toont een belangrijk ‘bijproduct': kinderen die over een goede computervaardigheid beschikken (waarbij typen van belang is), geven méér uitleg aan elkaar dan kinderen met minder computervaardigheden. Bovendien behalen zij betere resultaten. De uitkomsten van de studie laten daarnaast zien dat computer- en typevaardigheid een rol spelen bij het uitvoeren van de leertaak.

Meer aandacht voor de inhoudelijke opdracht

Leerlingen met goede computervaardigheden kunnen zich geheel concentreren op bijvoorbeeld het inhoudelijk oplossen van de rekenproblemen: zij hoeven geen aandacht te besteden aan het werken met de computer, meestal het bedienen van het toetsenbord."

Typen: jong geleerd is beter

Bovenstaande gegevens maken ouders en docenten meer en meer bewust van het feit dat een typecursus op jonge leeftijd van groot belang is voor de ontwikkeling van een kind.

  • Wat is nu een geschikte leeftijd om te starten met een typecursus?
  • Waar moet een goede typecursus aan voldoen?
  • Hoe organiseren we zo'n cursus voor de kinderen?
  • Wat mag het kosten?

Vragen die de revue passeren als basisscholen en ouders zoeken naar een professionele typecursus voor kinderen.

Deze website is voor iedereen die een solide antwoord wil hebben op bovenstaande vragen.

> test je snelheid
Speel het spel en test hoe snel jij typt!

Test je snelheid


> zoeken


contact | disclaimer | VSLM Diplomacomputertypen.nl is een onderdeel van