Download Flash Player om deze afbeelding juist weer te geven.

Leren typen

In de typelessen wordt de leerling in eerste instantie het toetsenbord aangeleerd: met tien vingers én blind. Dit gebeurt vaak via een speciaal typelesprogramma. Hierdoor zijn de lessen leuk en overzichtelijk. Bovendien ziet de leerling meteen het resultaat op het scherm verschijnen.

Een goede typecursus bestaat in ieder geval uit groepslessen waarbij de leerlingen in niet al te grote groepen bij elkaar zitten om te leren typen. Naast deze lessen zal de leerling ook huiswerk moeten maken. Het advies zal zijn om iedere dag 20 tot 30 minuten te oefenen. De typedocent zal dit huiswerk telkens nakijken en beoordelen.

Als het toetsenbord blind en met 10 vingers is aangeleerd wordt begonnen met het vergroten van de vaardigheid. Dit gebeurt geleidelijk door het (op)maken van diverse werkstukken. Hierdoor leert uw zoon/dochter handig en snel met een tekstverwerker om te gaan.

Belangrijk voor een cursus blindtypen:

  • Begeleiding door goede docent. Deze is in het bezit van het Keurmerk Opleiders van het CBT.
  • Controle tijdens alle lessen of de leerling met 10 vingers en blind het toetsenbord bedient. Alleen dan kan de leerling het toetsenbord uiteindelijk goed en met een behoorlijke snelheid bedienen.
  • Huiswerk: elke dag oefenen (20-30 minuten), geeft het beste resultaat.
  • Controle hierop door docent. Dit kan tegenwoordig met de lesprogramma's. Indien de leerling via het internet oefent, kan de leerkracht deze volgen en precies zien wanneer en hoe lang de leerling geoefend heeft. Tevens kan de docent zien of de leerling op schema ligt.
  • Streven naar een doel: het diploma, waar uiteindelijk een minimumsnelheid van 100 of 130 apm wordt verlangd. Het CBT-diploma is branche-erkend.
> test je snelheid
Speel het spel en test hoe snel jij typt!

Test je snelheid


> zoeken


contact | disclaimer | VSLM Diplomacomputertypen.nl is een onderdeel van