Download Flash Player om deze afbeelding juist weer te geven.

Hoe leer ik typen?

Begin eens met het informeren naar een typecursus bij jou in de omgeving of misschien wel bij jou op school. Vaak zijn er opleiders die al heel veel ervaring hebben en die ook bevoegd zijn les te geven in typevaardigheid (staatsgediplomeerde leraren). Vraag ook eens bij vrienden, vriendinnen, of buren waar zij een typecursus hebben gevolgd. Vaak kunnen zij je helpen bij het kiezen van een goede typecursus.

In de typelessen word je stap voor stap het toetsenbord aangeleerd: met tien vingers én blind. Als je dit vanaf het begin doet, is het typen makkelijker dan je denkt! Heel vaak gebruikt de typedocent een speciaal typelesprogramma. Hierdoor zijn de lessen leuk en overzichtelijk. Bovendien zie je meteen het resultaat op je scherm verschijnen.

Een goede typecursus bestaat in ieder geval uit groepslessen waarbij je in niet al te grote groepen bij elkaar zit om te leren typen. Naast deze lessen zul je ook huiswerk moeten maken. De typedocent zal dit huiswerk telkens nakijken en beoordelen.

Als het toetsenbord is aangeleerd, zul je je vaardigheid moeten vergroten. Dit kan alleen door veel te oefenen. Een goede typedocent zal je opleiden voor een erkend examen. Hiervoor is meer nodig dan alleen snel en foutloos typen. Je zult ook werkstukken leren maken. Hierdoor leer je ook handig en snel met een tekstverwerker om te gaan.

Als je eenmaal blind kunt typen, heb je veel meer tijd en aandacht over voor andere zaken op school en natuurlijk ook thuis. Blindtypen doe je zonder er nog bij na te denken: het gaat helemaal vanzelf!

> test je snelheid
Speel het spel en test hoe snel jij typt!

Test je snelheid


> zoeken


contact | disclaimer | VSLM Diplomacomputertypen.nl is een onderdeel van